28 Ιαν 2013

Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013



  
 Στα παλιά χρόνια η Σαλαμίνα γνωστή ως Πιτυούσα, στα μελλοντικά χρόνια πως;


  Το πρώτο άρθρο της Πιτυούσας τον Οκτώβριο 2012 (http://pityousa.blogspot.gr/2012/10/blog-post_12.html), έκανε λόγο για καλύτερο έλεγχο και την ανάγκη για άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες.

Υπήρχαν ποικίλα επαγγέλματα τα οποία πρόσφεραν τα προς το ζειν από την ίδια τη φύση της Σαλαμίνας - Πιτυούσα. Επαγγελματίες κερατσινάδες, καρβουνιάρηδες, ξυλοκόποι κλπ, αποτελούσαν το εσωτερικό οικονομικό γρανάζι της κοινωνίας. Δυστυχώς πλέον έχουν χαθεί και αποτελούν παρελθόν αυτά τα επαγγέλματα και τη σκυτάλη έχει πάρει, δυστυχώς η παράνομη υλοτομία.  

 Το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις πανελλαδικά, και όπως είναι αναμενόμενο και η Σαλαμίνα πλήγεται από αυτή τη παράνομη δραστηριότητα.

 Η λαθροϋλοτομία πλέον απειλή τη βιωσιμότητα και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων, αφού ο ρυθμός με τον οποίο κόβονται τα δέντρα έχει αυξηθεί και αναμένετε να αυξηθεί όσο διαρκεί ο χειμώνας σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση!

 Τα πεύκα της Σαλαμίνας αποτελούν για μερίδα ανθρώπων μοναδική πηγή θέρμανσης. Όπως είναι κατανοητό ακούγεται επίσης πως εκτός από πηγή θέρμανσης αποτελούν και παράνομο προϊόν παράνομης εμπορίας.

 Οι υπηρεσίες αδυνατούν να καλύψουν ως προς την άμεση πρόληψη όλες τις περιοχές, και ο ήχος από το τσεκούρι, ή από το αλυσοπρίονο ακούγεται από το βάθος.

 Η μη τήρηση των κανόνων και η έλλειψη ευαισθησίας και παιδείας ορισμένων ανθρώπων, θέτουν σε κίνδυνο το δασικό πλούτο της Σαλαμίνας, το οικοσύστημα, την ίδια την κοινωνία και τους εαυτούς τους.

 Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, υπέγραψε απόφαση ως προς την υλοποίηση του προγράμματος "Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών έτους 2013", όπως ανακοινώθηκε απο το ΥΠΕΚΑ. 


Έτσι καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των Δασαρχείων, των Διευθύνσεων Δασών, των Διευθύνσεων Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών, αλλά και του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε ο τηλεφωνικός αριθμός 1591 με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των φαινομένων παράνομων υλοτομιών και παράνομης διακίνησης ξυλείας.

Πρέπει όλοι οι πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι παράξενο ή είναι μάρτυρες παράνομης υλοτομίας να τηλεφωνήσουν άμεσα χωρίς ενδοιασμούς και να αναφέρουν το συμβάν.

 Έχουν δοθεί οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου και τον αυστηρό έλεγχο για τη προστασία των δασών, που αποτελούν κύριο πόρο βιωσιμότητας.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί από σήμερα η Ειδική Γραμματεία Δασών, έχει προϋπολογισμό 1.490.000Ευρώ και βαρύνει τις πιστώσεις του Πράσινου
Ταμείου. Το κόστος υλοποίησης των μέτρων αυτών, είναι πολλάκις μικρότερο της βλάβης που προκαλείται από το έγκλημα της λαθροϋλοτομίας στα Δασικά Οικοσυστήματα της χώρας και στην Εθνική Οικονομία.

 Ελπίζουμε, αν και καθυστερημένα, να υπάρχει άμεση εφαρμογή των μέτρων, μεγαλύτερος όγκος ελέγχων και περιπολιών, οργάνωση με ΜΚΟ και εθελοντικές ομάδες, και μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών!


25 Ιαν 2013

Το Κοινωνικό έργο του δήμου Σαλαμίνας



  

 Ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής πέρα από τις καθημερινές απαραίτητες δράσεις που πραγματοποιεί ως δημοτική αρχή έχει δείξει και το κοινωνικό του πρόσωπο δημιουργώντας για όλους τους συμπολίτες μας, που δυστυχώς υπό αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες έχουν πραγματικά ανάγκη, τα παρακάτω:
Κοινωνικό Παντοπωλείο
Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο αλληλεγγύης δήμου Σαλαμίνας
Εθελοντική Αιμοδοσία



Όπως έχουμε πληροφορηθεί στην αναμονή για υλοποίηση είναι και η «Τράπεζα Ρούχων» για άπορες οικογένειες της Σαλαμίνας.


Ποιός θα πίστευε και ποιος θα έλεγε πριν μερικά χρόνια ότι θα βίωνε η Ελληνική κοινωνία  αυτές τις τραγικές συνθήκες, που ολοένα με τρόπο "παράξενο" γίνονται ακόμα ποιο έντονες και οργανωμένες, και πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη έχει αυξηθεί σημαντικά.

Η οικονομική ύφεση έχει χτυπήσει τη πόρτα πολλών συνανθρώπων μας απειλώντας το βιοτικό επίπεδο και συρρικνώνοντας τα εισοδήματα. Παρόλα αυτά οι Έλληνες, οι πολίτες της Σαλαμίνας που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό αυτές τις δυσκολίες, με περηφάνια και αξιοπρέπεια προσπαθούν και καταφέρνουν να αντισταθούν σε αυτό το καταστροφικό κύμα. 

Η Πιτυούσα όπως και πολλοί συμπολίτες συγχαίρουν τη δημοτική αρχή για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες οι οποίες αποτελούν για πολλούς ανθρώπους πηγή ανθρωπιάς και υποστήριξης.

Όλοι μας μπορούμε να δείξουμε ανθρωπιά και ευαισθησία!

Τέτοιες ενέργειες ας αποτελέσουν παραδείγματα προς μίμηση!

18 Ιαν 2013

Αύξηση εγκληματικότητας & ληστειών


Αύξηση των ληστειών


Αύξηση των ληστειών στη Σαλαμίνα τις τελευταίες εβδομάδες τόσο σε οικείες (μόνιμες & εξοχικά), όσο σε καταστήματα και εκκλησίες!! Αδίστακτοι ληστές βεβήλωσαν και Ιερό Ναό σε οικισμό στη Σαλαμίνα!! Δεν γλίτωσε από τα βρώμικα χέρια τους ούτε το παγκάρι από το εξωκλήσι του οικισμού!!!

Απο συζητήσεις με απλούς πολίτες και απο άλλες πηγές, αναφέρεται ότι πλέον ο τρόπος με τον οποίο οι ληστές εισβάλουν έχει αλλάξει. Πλέον η απειλή όπλου είναι σχεδόν δεδομένη ακόμη και για μικροποσά! 

Πολλοί κάτοικοι της Σαλαμίνας έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτά αρκετά! Δυστυχώς για μερίδα ανθρώπων η εγκατάσταση συστημάτων συναγερμών και άλλων προστατευτικών μέτρων αποτελεί πολυτέλεια, από τη στιγμή που το εισόδημα έχει χαθεί ή έχει μειωθεί σημαντικά!

Η παραβίαση και εισβολή ληστών σε σπίτια και καταστήματα συνεχώς αυξάνεται τρομοκρατώντας και αφαιρώντας ότι πολύτιμο μπορεί να υπάρχει όπως χρήματα, τιμαλφή ακόμα και ρούχα!


Επιπλέον οι ληστές έχουν οργανώσει και σχέδια παραπλάνησης ηλικιωμένων ανθρώπων που καλοπροαίρετα θέλουν δήθεν να τους βοηθήσουν και να τους βγάλουν απο τη δύσκολη θέση! Οι απατεώνες  πλέον σκαρφίζονται ιστορίες και καταστάσεις από τις οποίες αποκομίζουν χρηματικά ποσά

 Συγκεκριμένα αναφέρουμε μερικές απο αυτές:
1)          Προσποιούνται ότι είναι δήθεν φίλοι και συνάδελφοι και έχει ανάγκη το παιδί τους από χρήματα άμεσα ή επειδή έχει πάθει ζημιά το αυτοκίνητο ή ότι του χρωστάει λεφτά. Δήθεν τηλεφωνούν μπροστά τους και με πειστικό τρόπο παίρνουν χρηματικό ποσό!

2)          Προσποιούνται ότι είναι από τη τράπεζα που πήραν τη σύνταξη, οι οποίοι βέβαια είναι καλοντυμένοι, και ότι τα χρήματα που έχουν είναι πλαστά και πρέπει να τα πάρουν για αντικατάσταση τους!!

3)          Προσποιούνται ότι είναι από το ΣΔΟΕ ή από άλλες υπηρεσίες και ζητούν χρηματικό ποσό για να μην πραγματοποιήσουν έλεγχο και κάνουν καταγραφή των παραβάσεων!

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω είναι πραγματικές καταστάσεις που έχουν βιώσει αρκετές οικογένειες! Εντύπωση προκαλεί ο λεπτός χειρισμός, η δήθεν ειλικρίνεια που έχουν, το καλοφορεμένο ντύσιμο τους, και βέβαια οι λεπτομέρειες που γνωρίζουν για την οικογένεια των θυμάτων!

Σε  συνέντευξη του δημάρχου Σαλαμίνας κ.Τσαβαρή στη Πιτυούσα, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την αύξηση των ληστειών και τα μέτρα προστασίας του πολίτη, μας απάντησε ότι υπάρχουν υποσχέσεις να ενταχθεί στο νησί ομάδα ΔΙΑΣ (http://pityousa.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html).

Είναι ώρα λοιπόν η πολιτεία και όλοι οι πολιτικοί ιθύνοντες, που έχουν ηθική τουλάχιστον υποχρέωση να προστατεύσουν τη κοινωνία με κάθε νόμιμο μέσο άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς να δημιουργούν καθυστερήσεις, να υλοποιήσουν  και να πάρουν «σάρκα και οστά» οι υποσχέσεις και οι ιδέες για το καλό όλων των πολιτών που καθημερινά πραγματοποιείται η αφαίμαξη τους από το πολιτικό σύστημα!




16 Ιαν 2013

Δενδροφύτευση ΕΣΣΑΚ

Δενδροφύτευση ΕΣΣΑΚ. Κυριακή 13/01/2013


Με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη δράση αναδάσωσης-δενδροφύτευσης περιαστικής δασικής έκτασης στα Σελήνια. Η όλη δραστηριότητα συντονίσθηκε από το Ε.Σ.Σ.Α.Κ. ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ΣΚΑΙ περιβάλλον και ο διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός  SalamiSol

Πολλοί ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά πολίτες και οι εθελοντικές ομάδες  ΕΣΣΑΚ, ΠΕΡΙΒΟΣ, ΕΔΟΚ, πρόσκοποι Σαλαμίνας, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο & λύκειο της περιοχής, και το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σαλαμίνας, με σύμμαχο τους τον αίθριο καιρό  φύτευσαν περίπου 600 δενδρύλλια και θάμνους  ενδημικών ειδών (χαρουπιές, κυπαρίσσια, πεύκα, κουτσουπιές), η επιλογή των οποίων έγινε με βάση τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά κριτήρια της Σαλαμίνας. Τα φυτά ήταν προσφορά του Υπουργείου Γεωργίας ενώ την προσπάθεια αναδάσωσης επέβλεψε και καθοδήγησε εθελοντικά ο έμπειρος γεωπόνος κ. Χρήστος Μενιδιάτης (http://geoponiki-gonia.blogspot.gr), ο οποίος έδωσε οδηγίες στους συμμετέχοντες και ενημέρωσε τους πολίτες για την σημασία και την αξία της αναδάσωσης.

Σημαντικό βέβαια ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος θα έχει η σωστή συντήρηση, λίπανση και πότισμα των μικρών δένδρων που θα επιβλέπουν οι εθελοντές του νησιού.  Η προστασία επίσης από τα κοπάδια  ζώων που βόσκουν στην περιοχή είναι μείζονος σημασίας για την διαβεβαίωση της επιβίωσης των μικρών φυτών.

Μελανό σημείο της δράσης ήταν αναμφίβολα η απουσία των ιθυνόντων του νησιού και της περιφέρειας γεγονός που δεν πτόησε βέβαια τους πολίτες και τους συμμετέχοντες, ωστόσο τους προβλημάτισε σχετικά με την απουσία οργάνωσης και υποστήριξης από τους επίσημους φορείς του νησιού.    
Αντιθέτως με την απουσία της τοπικής πολιτικής αρχής, ανωτερότητα έδειξαν ευαισθητοποιημένοι πολιτικοί παράγοντες του νησιού οι οποίοι έδωσαν το δυνατό παρών σε αυτή τη σημαντική δράση υπέρ του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης του νησιού. Ο τέως δήμαρχος Αμπελακίων και υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας κύριος Μάριος Τραυλός, ο πρόεδρος Σεληνίων κ. Σαράντος, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Σοφράς, έδειξαν πως μπορούν με γνώμονα τη καλή θέληση και με ορίζοντα την ανάπτυξη του νησιού έχοντας πνεύμα σωστής συνεργασίας, τα αποτελέσματα είναι σαφώς καλύτερα και άμεσα  ξεπερνώντας προσωπικές πράξεις για δημιουργία εντυπώσεων  με μοναδικό σκοπό την αυτοπροβολή. 

Σημειώνεται ότι η αυτή ήταν η πρώτη δράση του νέου χρόνου στη Σαλαμίνα και εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος δενδροφυτεύσεων, το οποίο συντονίζει το Ε.Σ.Σ.Α.Κ .

15 Ιαν 2013

Ευχαριστήρια επιστολή ΕΣΣΑΚ με αιχμές...


Παρά τις δυσκολίες και τρικλοποδιές που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησαν να μας βάλουν πολιτικοί παράγοντες της Σαλαμίνας, που θεωρούν πως το νησί μας έχει αυτούς ιδιοκτήτη και τους ανήκει και οι οποίοι με την ουσιαστική και ολοκληρωτική απουσία τους, παρά το γεγονός ότι τους είχε ζητηθεί επίσημα η στήριξη της δραστηριότητας, δήλωσαν περίτρανα την απουσία της ευαισθησίας τους σε θέματα υπέρ της Σαλαμίνας και υπέρ του περιβάλλοντος. Αυτή η δράση όμως πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ξεπερνώντας τους σκοπέλους που μας δημιούργησαν!
Το ΕΣΣΑΚ εκτιμώντας την προσφορά όλων των πολιτών και φορέων που έδωσαν το παρόν και αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή όλων στην επιτυχία της πρώτης (1ης) περιβαλλοντικής δράσης για το έτος 2013,
που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, θεωρεί ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους για την πολύτιμη βοήθεια σε αυτή τη τόσο σημαντική δραστηριότητα.
Ευχαριστούμε τους: Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαλαμίνας, Περιβαλλοντικό Όμιλο Σαλαμίνας ΠΕΡΙΒΟΣ, εθελοντική ομάδα ΕΔΟΚ, Ναυτοπροσκόπους Σαλαμίνας, Δημοτικό σχολείο Σεληνίων, Δημοτικό σχολείο Φοίνικα, Γυμνάσιο και Λύκειο Αμπελακίων, την πρόεδρο του συλλόγου Αγ, Παρασκευής και σύμβουλο της Δημ. Κοινότητας Σεληνίων κ. Σταματίου Νίνα, τους χορηγούς επικοινωνίας ΣΚΑΙ περιβάλλον & SalamiSol web-radio, τον υποψήφιο δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σοφρά καθώς και όλους τους γονείς τα παιδιά και τους πολίτες,
Η προσφορά όλων φανερώνει την αγάπη και το ενδιαφέρον για το καλό και την αειφορία του τόπου της Σαλαμίνας και αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς, διότι ενισχύεται η προσπάθεια μας για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη και διατήρηση της Σαλαμίνας.
Τέλος θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι με ήθος, με αμεσότητα και με έμπρακτες ενέργειες, από την αρχή αγκάλιασαν αυτή τη προσπάθεια.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία τον τέως δήμαρχο Αμπελακίων, υποψήφιο δήμαρχο Σαλαμίνας και ιδρυτικό μέλος του Ε.Σ.Σ.Α.Κ. κ. Μάριο Τραυλό, τον πρόεδρο της Δημοτικής κοινότητας Σεληνίων κ. Σαράντο Φυρογένη, και τον γεωπόνο κ. Χρήστο Μενιδιάτη, που χωρίς την στήριξη τους δεν θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία η δράση αυτή.

Ο Πρόεδρος
Ο Γ. Γραμματέας

Νίνος Ηλίας

Γεωργαντίδης Νικόλαος

14 Ιαν 2013

Τεκμηριωμένη υπόθεση ή αναμάσημα η λίστα ΣΔΟΕ ;



Τεκμηριωμένη υπόθεση η λίστα ΣΔΟΕ ή αναμάσημα απο περσινά ξινά σταφύλια ή λίστα του ΕΘΝΟΥΣ της Κυριακής;


Η Σαλαμίνα και η πολιτική σκηνής της καρτερεί να μάθει και να δει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα από τη λίστα ΣΔΟΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ,  που συμπεριλαμβάνεται ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής.  

Ακάλυπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί, απευθείας ανάθεση κρατικών έργων με τη διαδικασία διαχωρισμού ενός μεγάλου έργου σε πολλά μικρότερα για να μην υπάρχει ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο, απότομη αυξητική τάση των τραπεζικών λογαριασμών χωρίς επαγγελματικό αντίκρισμα, τεράστια περιουσιακή κατάσταση η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις επαγγελματικές απολαβές, και πολλά παρόμοια θέματα έχουν προκύψει με βάση το θέμα της εφημερίδας «Έθνος» και τη λίστα του ΣΔΟΕ, στην οποία είναι και ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Τσαβαρής Ιωάννης.

Πλέον τον δρόμο της νομικής οδού έχουν πάρει όλες οι πλευρές και περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα!

Τα ερωτήματα είναι, πως ανακάλυψαν τους συγκεκριμένους ανθρώπους, τι έκανε τις αρμόδιες αρχές να ψάξουν και να εστιάσουν σε αυτούς, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας και πόσα χρόνια «κρατάει αυτή η κολόνια» του μεγάλου γλεντιού των τοπικών αρχόντων. 

Το τοπικό ερώτημα της Σαλαμίνας είναι, τι έκανε ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής αυτα τα δύο χρόνια και είναι στη λίστα ΣΔΟΕ, και τι ακριβώς ισχύει με βάση τις τελευταίες ενημερώσεις; 


Ακολουθεί η επιστολή του κ. Τσαβαρή ο οποίος κάνει αναφορά για πόλεμο εντυπώσεων.


 
                 Αναμάσημα από περσινά ξινά σταφύλια
                     η "λίστα" του Έθνους της Κυριακής.




  Στον πόλεμο εντυπώσεων στον οποίο έχουν επιδοθεί τελευταία
τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είχαμε την Κυριακή 13/1/2013
την δημοσιοποίηση μιας ακόμη «λίστας» από την εφημερίδα   «το Έθνος της Κυριακής» στην οποία συμπεριλαμβάνεται το όνομά μου μεταξύ άλλων  105  πρώην  και νυν δήμαρχων, πρώην νομαρχών και περιφερειαρχών, καθώς και σύμβουλων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που  φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.Το σχετικό δημοσίευμα είναι φανερό ότι δεν είναι παρά "αναμάσημα από περσινά ξινά σταφύλια" που είχαν δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα « Zougla.gr  "στις 5 / 10 / 2012 .Τότε άμεσα είχα απευθυνθεί στο ΣΔΟΕ και είχα παράσχει «εν λευκώ» εξουσιοδότηση ελέγχου των περιουσιακών μου στοιχείων και των τραπεζικών μου λογαριασμών. Στις 9/10/2012 είχα λάβει   την  κατηγορηματική βεβαίωση  από  τον  επικεφαλής του  ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλο, ότι «δεν υπάρχει λίστα που να περιλαμβάνει το όνομά μου».  . Στις ίδιες ενέργειες  θα προβώ και αυτή τη φορά ζητώντας μάλιστα ανεξαρτήτως της υπάρξεως ή μη λίστας  να ελεγχθώ το συντομότερο δυνατόν τόσον εγώ όσον και τα συγγενικά  μου πρόσωπα προκειμένου να μη διαιωνίζεται  κακόβουλα ο,τιδήποτε εις βάρος  μου. Στην τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας η οποία γνωρίζει πόσο έντιμη, άμεμπτη και διαυγής είναι η άσκηση  των καθηκόντων μου τα δύο χρόνια που είμαι Δήμαρχος Σαλαμίνας θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι
«καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Από  τους πολιτικούς μου  όμως αντιπάλους, που σκόπιμα προσπαθούν να εκμεταλλευθούν ένα αναμασημένο δημοσίευμα ζητώ να πράξουν ό,τι κάθε έντιμο πολιτικό άτομο.Να υποβάλλουν δηλαδή παρόμοιο με το ιδικό μου αίτημα διενεργείας ελέγχου στο ΣΔΟΕ και να δημοσιοποιήσουν τα αποτελέσματα αυτού όπως θα πράξω εγώ. 






10 Ιαν 2013

Πρόσκληση ΕΣΣΑΚ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 Το ΕΣΣΑΚ έχει τη τιμή και προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους φορείς να παρευρεθούν τη Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 & ώρα προσέλευσης 10:00 στη πλατεία Φραγκούλη στα Σελήνια, για την πρώτη περιβαλλοντική δραστηριότητα για το έτος 2013.

 Η δραστηριότητα αυτή έχει μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος προβάλλοντας τη Σαλαμίνα και δημιουργώντας νέους πόλους οξυγόνου.


Λεπτομέρειες δραστηριότητας
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Φραγκούλη, Σελήνια
Ώρα προσέλευσης: 09:30 – 10:00

Ο γεωπόνος κ. Χρήστος Μενιδιάτης θα πραγματοποιήσει μια σύντομη ενημέρωση των πολιτών για το  θέμα της αναδάσωσης και της δενδροφύτευσης.

Ως χορηγοί επικοινωνίας το παρών θα δώσουν το ΣΚΑΙ Περιβάλλον και το SalamiSol.



Για τον λόγο ότι ο αριθμός των δένδρων είναι μεγάλος θα χρειαστούμε την στήριξη & υποστήριξη όλων των ανθρώπων.  




Παραμένουμε στη διάθεση σας για όποια περαιτέρω επικοινωνία.


Ο Πρόεδρος

Ο Γ. Γραμματέας



Νίνος Ηλίας





        Γεωργαντίδης Νικόλαο

7 Ιαν 2013

Αναδάσωση στα Σελήνια, 13 Ιανουαρίου



Στις 13 Ιανουαρίου 2013 στη πλατεία Φραγκούλη στα Σελήνια το ΕΣΣΑΚ θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση με την εποπτεία του κ. Χρήστου Μενιδιάτη, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία και γνώση σε θέματα αποκατάστασης φυσικου περιβάλλοντος και καλλιέργεια αγροτικών εκτάσεων.

Έπειτα απο συνάντηση με μέλη του ΕΣΣΑΚ, μας πληροφόρησαν ότι αυτή η πρώτη περιβαλλοντική δραστηριότητα για το νέο έτος, 2013,  που θα πραγματοποιηθεί είναι μια κίνηση που έχει οργανωθεί αποκλειστικά απο το ΕΣΣΑΚ σε συνεργασία με τον κ. Μενιδιάτη και τους υποστηρικτές.
Μεγάλη σημασία θα έχει η παρουσία του Σκάι περιβάλλον όπου είναι χορηγός επικοινωνίας μαζί με το SalamiSol web radio.


Λεπτομέρειες δραστηριότητας:
Περιοχή: Πλατεία Φραγκούλη, Σελήνια
Ώρα προσέλευσης 09:30-10:00
http://www.essaksalamina.blogspot.gr

Χορηγοί επικοινωνίας SalamiSol & ΣΚΑΙ Περιβάλλον.

6 Ιαν 2013

Θεοφάνια στα Σελήνια




  
Με τσουχτερό κρύο εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια στα Σελήνια Σαλαμίνας, με αρκετούς παράτολμους γεμάτους θάρος άνδρες να βουτούν στα παγώμένα νερά της θάλασσας για τον ιερό σταυρό.
Την τελετή παρακολούθησε πλήθος πιστών καθώς ήταν παρών και ο υποψηφίος δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Μάριος Τραυλός ο οποίος ευχήθηκε αισιοδοξία, καλή χρονιά και υγεία σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους εγκάρδια τον χαιρετούσαν.




\


Η δοξολογια και η τελετή αγιασμού των υδάτων πραγματποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία κάτω απο εορταστικό κλίμα συγκινησης και αγάπης για όλη την ορθοδοξία.

3 Ιαν 2013

Ανώνυμοι Άνεργοι, Σαλαμίνας




Ιδρύεται συνεταιρισμός ανέργων

 

Με σύνθημα «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ» η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι» ξεκινά προσπάθεια για την δημιουργία κοινωνικής εταιρείας - συνεταιρισμού ανέργων

 

Με σύνθημα «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ» η κίνηση «Ανώνυμοι Άνεργοι» ξεκινά την προσπάθεια και τις διεργασίες για την δημιουργία κοινωνικής εταιρείας - συνεταιρισμού ανέργων, την Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.»

 
Η κίνηση ιδρύθηκε το 2010 με βασικούς σκοπούς την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ίδρυση σωματείου και συνεταιρισμού ανέργων, έχει έδρα τη Σαλαμίνα και χώρο δράσης την ευρύτερη περιοχή από Σαλαμίνα – Πειραιά μέχρι Αθήνα, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Η κίνηση είναι ανοικτή σε όλους, και σε οποιαδήποτε πρόταση και συνεργασία, για οποιοδήποτε θεμιτό λόγο, στόχο και σκοπό, από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή.

Γι’ αυτό έχει καταθέσει εξ αρχής καθαρή δημόσια κοινωνική επιχειρηματική πρόταση προς ανέργους και άλλους ενδιαφερόμενους για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τώρα ξεκινά την προσπάθειά για το νέο, το διαφορετικό, το καινοτόμο, για εκείνο που θα μπορούσε με το ελάχιστο να δώσει το καλλίτερο αποτέλεσμα.

 

Η εγγραφή στην κίνηση αποτελεί προσωπική επιλογή του κάθε ενδιαφερομένου, άνεργου ή άλλου, είναι προαιρετική, δωρεάν, ανώνυμη και δεν ενέχει κανενός είδους υποχρεώσεις, δεσμεύσεις ή απαιτήσεις. Αντίθετα, η κίνηση δεσμεύετε απέναντι στο κάθε μέλος της για τις όποιες επιλογές, ενέργειες, πράξεις ή/ και ανακοινώσεις της. Άνεργος που γίνεται μέλος της κίνησης, δεν χάνει την ιδιότητα του ανέργου.

 
Σύμφωνα με το πρόσφατο δελτίο τύπου της κίνησης:

<< Ως κίνηση κατά της ανεργίας δεν επαιρόμαστε ότι έχουμε ή ότι μπορούμε να βρούμε τη χρυσή λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, ούτε ότι είμαστε οι καλλίτεροι. Και βέβαια υπάρχουν καλλίτεροι, πολύ καλλίτεροι από εμάς, αλλά που είναι αυτοί οι καλλίτεροι, γιατί σιωπούν, γιατί αδιαφορούν;

Ασχολούμαστε με το ευαίσθητο πρόβλημα της ανεργίας σε διαφορετικό επίπεδο από πολλούς άλλους, τολμάμε και προσπαθούμε για την αντιμετώπισή του, χαράζοντας χρυσή τομή ανάμεσα στην ανεργία και την επιχειρηματικότητα, την ατομική εργασία και την συνεταιριστική. Αυτά μπορούμε αυτά κάνουμε, με τα λίγα που μας απέμειναν, με τα λίγα που καταλαβαίνουμε, με τα λίγα που διαθέτουμε. Και ότι άλλο χρειαστούμε θα το διεκδικήσουμε, θα το κερδίσουμε.

 

Και προχωράμε μπροστά. Πρωτοπορούμε και ανοίγουμε νέους δρόμους. Χαράζουμε τις αυλακιές της πορείας μας βαθειά στο παρόν για να τις ακολουθούν οι επόμενοι. Προχωράμε αργά και με σταθερά βήματα προς το μέλλον. Αναζητούμε, ανακαλύπτουμε, και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε από το τίποτα το νέο, κάτι που δεν προϋπήρξε και δεν υπάρχει, το για πολλούς ανέφικτο, και το πετυχαίνουμε. Για εμάς δεν υπάρχει το δεν γίνεται και το δεν μπορώ. Για εμάς τα πάντα γίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση και βούληση.

 

Ήδη έχουμε ανακαλύψει νέες θέσεις εργασίας και έχουμε σχεδιάσει τρόπους και μεθόδους για να τις διεκδικήσουμε και να τις κατακτήσουμε. Όμως η διεκδίκηση πρέπει να γίνει συλλογικά, γιατί κανείς δεν δίνει σημασία σε έναν μεμονωμένο άνεργο, πέρα του ότι ένας άνεργος ίσον κανένας!

Και είναι φυσικό επακόλουθο όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500. 000 άνεργοι, και κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, που καθημερινά αυξάνονται.

 

Επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του αγώνα, καλούμε τους άνεργους που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνουν μέλη της κίνησης και συμμέτοχοι στην υπό ίδρυση Ιδιόρρυθμη Κοινωνική Εταιρεία «Αλληλεγγύη Ανέργων Ι.Κ.Ε.».

Γιατί μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά!

Ο εφησυχασμός δεν μας ταιριάζει. Αγωνιζόμαστε χωρίς να μας πτοεί τίποτα και θα πετύχουμε. Άλλωστε, με ό,τι κάνουμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από την ανεργία μας. Αλλά θα κερδίσουμε ένα καλλίτερο μέλλον, θα κερδίσουμε το αύριο! >>

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το ιστολόγιο http://anonymoi-anergoi.blogspot.com, ή να ζητούν πληροφορίες και διευκρινήσεις για οποιοδήποτε θέμα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας κ. Γιάννη Στεφάνου, στα τηλέφωνα 210 46 53 504, 69 78 157 451, 69 40 764 784,  69 37 948.